Aliments per a una salut dental sanaaliemntos dientes
Com ja saps, una correcta alimentació es tradueix sovint amb una excel•lent qualitat de vida.
Vegem doncs quins aliments ens ajudaran a mantenir una salut dental i gingival sana:
1. El te verd i el te negre
El te verd és un gran antioxidant molt potent que conté en la seva composició, aquests polifenols que tant cuiden de les nostres dents. Aquests polifenols també són abundants en el te negre, ja que la seva principal virtut és la de baixar el creixement dels bacteris associades amb les càries i malalties de les genives. Aquestes begudes naturals redueixen l’acumulació de placa, (estudi avalat per la universitat d’Ilinois)
2. Els beneficis de les panses
Tot i ser dolces no disposen de sacarosa ni sucre de taula, la qual cosa evita que els bacteris s’adhereixin a les dents. A més d’això, no hem de passar per alt que les passes disposen de fitoquímics, que redueixen la placa bacteriana. Disposen de vitamines, minerals i a més tenen cura de les nostres genives.
3. Fruites i verdures
Les pomes, les peres, i com no, les verdures, disposen de molta aigua, vitamines i fibra que aconsegueixen pal•liar els efectes negatius dels sucres dels aliments, augmentant a la vegada la producció de saliva que evita la càries. No descuidis doncs consumir per exemple cebes o apis, ja que són grans antibacterians. Tampoc descuidis les taronges, les llimones, els kiwis, les papaies … disposen de vitamina C i ens permeten mantenir el col•lagen de les genives i evitar infeccions.
4. El formatge
Hi ha diverses investigacions publicades per exemple a la revista General Dentistry, que ens indiquen que consumir per exemple formatge cheddar o iogurts naturals sense sucre redueixen la placa àcida, i augmenten positivament la producció de saliva.
5. Xiclets sense sucre
Segur que ja ho sabies. Els beneficis dels anomenats xiclets sense sucre són ideals per tenir cura de les nostres dents. El seu secret està en que aconsegueixen incrementar la secreció de saliva, netejant així als bacteris que puguin quedar en els nostres dents. És útil si no pots rentar-te les dents de manera immediata, però cal recordar rentar-les a la que sigui possible.
6. Adequades dosis de fòsfor
El fòsfor és bàsic per a la salut i la fortalesa de les nostres dents. És ell qui edifica la seva estructura i qui permet que els minerals el curin i li donin la seva aparença saludable. Una sèrie d’aliments rics en aquest mineral són les ametlles, les nous, tots els vegetals de fulla verda, així com la majoria dels peixos.
7. Els beneficis del julivert
Aquesta planta disposa d’una substància anomenada monoterpeno que neutralitza el mal alè i ajuda a sentir una millor sensació bucal.

Alimentos para una salud dental sana
Como ya sabes, una correcta alimentación se traduce a menudo con una excelente calidad de vida.
Veamos pues qué alimentos van a ayudarnos a mantener una salud dental y gingival sana:
1. El té verde y el té negro
Un gran antioxidante muy potente que contiene en su composición, esos polifenoles que tanto cuidan de nuestros dientes. Estos polifenoles también son abundantes en el té negro, ya que su principal virtud es la de bajar el crecimiento de las bacterias asociadas con las caries y enfermedades de las encías. Estas bebidas naturales reducen la acumulación de placa, (estudio avalado por la universidad de Ilinois)
2. Los beneficios de las pasas
A pesar de ser dulces no disponen de sacarosa ni azúcar de mesa, lo cual evita que las bacterias se adhieran a los dientes. Además de ello, no hemos de pasar por alto que las pasas disponen de fitoquímicos, que reducen la placa bacteriana. Disponen de vitaminas, minerales y además, cuidan de nuestras encías.
3. Frutas y verduras
Las manzanas, las peras, y cómo no, las verduras. Disponen de mucha agua, vitaminas y fibra que logran paliar los efectos negativos de los azúcares de los alimentos, aumentando a su vez la producción de saliva que evita la caries. No descuides pues consumir por ejemplo cebollas o apios, ya que son grandes antibacterianos. Tampoco descuides las naranjas, los limones, los kiwis, las papayas… disponen de vitamina C y nos permiten mantener el colágeno de las encías y evitar infecciones.
4. El queso
Existen varias investigaciones publicadas por ejemplo en la revista General Dentistry, que nos indican que consumir por ejemplo queso cheddar o yogures naturales sin azúcar reducen la placa ácida, y aumentan positivamente la producción de saliva.
5. Chicles sin azúcar
Seguro que ya lo sabías. Los beneficios de los llamados chicles sin azúcar son ideales para cuidar de nuestros dientes. Su secreto está en que logran incrementar la secreción de saliva, limpiando así a las bacterias que puedan quedar en nuestros dientes. Es útil si no puedes lavarte los dientes de modo inmediato, pero hay que recordar lavar-los a la que sea posible.
6. Adecuadas dosis de fósforo
El fósforo es básico para la salud y la fortaleza de nuestros dientes. Es él quien edifica su estructura y quien permite que los minerales lo sanen y le den su apariencia saludable. Una serie de alimentos ricos en este mineral son las almendras, las nueces, todos los vegetales de hoja verde, así como la mayoría de los pescados.
7. Los beneficios del perejil
Esta planta dispone de una sustancia llamada monoterpeno que neutraliza el mal aliento y ayuda a sentir una mejor sensación bucal.

Compartir

También te puede interesar

Sin Comentarios

Comentarios cerrados

Iniciar chat
1
¡Quiero más información!
¡Hola!
Quiero más información sobre vuestros tratamientos.
¡Poneros en contacto conmigo!